kargo çalışma saatleri

20 Eylül 2015 Pazar

Taşıma yani günümüzdeki adıyla "Kargo" bir yarar sağlamak üzere insanın, eşyanın ve iletişim bilgilerinin ekonomik, hızlı ve güvenli olarak yerlerini değiştirmesi olarak ifade edilmektedir. 

Kargonun Amacı;  Taşıma talebini, mümkün olan en kısa zaman da ve en az maliyetle, güvenli bir şekilde verilen adrese teslim edilmesini sağlamaktır. Kargo Taşımacılığı yapılırken, bir çok ulaşım aracı ve ulaşım ağı kullanılmaktadır. Ulaşım ağları karayolu, hava yolu, ve deniz yolu olmak üzere üçe ayrılır. Kargo taşımacılığı aynı şehir ve aynı ülkede ve uluslararası (Ülkeler Arası) taşımacılık olarak da üçe ayrılmaktadır. 

Kargo taşımacılığı yapmak için gerekli yeterlilik belgelerinin alınması gereklidir ancak bu sadece kargo çalışma saatleri içerisinde hizmet verebilir.Bu belgeler; M1( İl içi Kargo hizmetleri) M2 (Yurt içi Kargo hizmetleri) M3 (Uluslararası Kargo hizmetleri) olarak üç farklı yetki belgesi vardır.




Kargo paketleri adrese teslim edildiği gibi dilerseniz kargo şubelerinden de alabilirsiniz.Kargonun alındığı şubeye çıkış, kargoyu teslim eden şubeye varış şubesi denilmektedir.Kargoların teslim süreleri, gönderim şekline, Kargo firmasının şubeleşme yapısına ve elbette teslimat adresinin mesafesine göre değişmektedir. Kargo paketi kargo çalışma saatleri içersin de teslim edilmesi durumu da yurt içerisinde 2-3 gün sürede adresine teslim edilmektedir.

Aşağıda Türkiye de Faaliyet gösteren kargı şirketlerinin çalışma saatlerini bulabilirsiniz.

 

Aras Kargo Çalışma Saatleri


 

PTT Kargo Çalışma Saatleri





MNG Kargo Çalışma Saatleri




Yurtiçi Kargo Çalışma Saatleri


Sürat Kargo Çalışma Saatleri

0 yorum :

Yorum Gönder